Verhalen

 

Bijzondere ervaring vrijdag 15 maart 2013.

-8 C

Donderavond 14 maart was het weer zover. Een telefoontje uit Midwoud ‘de hele polder zit vol met ganzen, kom je ook?’

Betty luistert mee en merkt op ‘alweer op  jacht?’.  

Vrijdagochtend  7: 30 uur melden bij de jachtmeester. De ochtend begon goed.

Roel  met zijn korte loop (heeft onlangs zijn zwemdiploma gehaald) haalt ze van hoog naar beneden. Ook de jachtmeester laat zien dat hij een dubbelloops jachtgeweer heeft. Met jaloerse blikken kijk ik naar het rijke tableau, tel ook mijn aandeel hierin.

Maar mijn beurt komt eraan. Met veel bravoure wordt er een hoge Canada gans geschoten door Bas. ‘Mooi schot hé?, Prachtig, maar  heb je ook gezien waar hij ligt?’  ‘Krijg nou wat, hoe halen we dat wild binnen.’ Brenda heeft er ook geen zin in.

Het was windstil en had hard gevroren. 4 cm ijs. Je kon er net niks mee.

Ondergetekende ziet zijn kans om toch op een andere manier in beeld te komen. Hij weet zich een weg te banen door het ijs.

Het water komt tot de rand van het waadpak, maar ik ben er nog niet. De vrienden’  aan de kant beweerde dat ik nog ruimte genoeg had.

En wel hoor een  golf water weet zich een weg te vinden via de achterzijde naar beneden.

Nog 1 stap en de Canada is binnen, broek nat , maar iedereen tevreden. De jachtmeester heeft de kachel thuis wat opgestookt en een heerlijke appelflap ligt klaar.

Warme koffie en heel wat jagerslatijn, en na een uur zijn we verder gegaan.

Hartelijke groeten

 

EduardDe wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.